Jag vill leva
adoption och omplacering
Hundförening
tillsammans kan vi rädda många hundliv
vi är en officiell organisation som hjälper hemlösa hundar från Ryssland för att hitta en ny och kärleksfull familj i Sverige och få en ny chans vid liv
VI SOM ÄLSKAR OCH HJÄLPER HUNDAR
HJÄLPER DJUR ATT FÅ NYA HEM

Syftet med denna grupp är att rädda så många hund liv som möjligt. Hundar som letar efter ett nytt hem befinner sig i Ryssland under inhumana levnadsförhållanden. Hundar som vi räddar är inte enbart hemlösa utan dem är hundar som inte har en chans att klara sig vidare i livet. För dessa hundar tickar klockan snart slut, de går mot en säker död. Alla hundarna behöver komma till en familj som kan ge dom ett hem för livet och där dom får oändligt med kärlek livet ut! Vi tjänar absolut inga pengar på de hundars liv, utan tvärtom, vi lägger pengar på att rädda dom. Vi har hjälpt hundar under lång tid och har erfarenhet och rekommendationer.
Alla kan få referens från någon av ägarna som har adapterad hund via oss !!!


mer information
Varför vi hjälper hundar från Ryssland
vi kan inte hjälpa alla, men vi gör vad vi kan.
HOPPLÖSHET
Antalet herrelösa hundar i Ryssland är från 14 till 23 miljoner individer och katter från 7 till 40 miljoner. Detta antal växer hela tiden. Sterilisering kostar pengar. Att kasta ut djuret på gatan är gratis.
HUNGER
Jour hemmens levnadsförhållande är bristfärdiga, då jour hem
stöds av frivilliga donationer. Det är inte många som har råd eller villiga att donera.Ofta finns det inga pengar ens för den enklaste maten och hund dör av hunger, förkylning och sjukdom.
KYLA
Det största antalet dödsfall bland djur är under vinter halvåret. Vi räddar ofta hundar från de norra regionerna i landet där kyla kan uppnå -50 grader. Jour hem har ofta inga pengar att betala för el. Och vattnet i hundarnas skålar förvandlas till is.
INGEN SKYDD
Varje person i Ryssland kan kasta sitt djur ut på gatan eller avliva i en veterinärklinik utan förklaring. Trots den nya lagen "om skydd av djur", som dök upp i Ryssland i år, fortsätter djur att dödas, våldtas, misshandlas och kastas ut på gatan.
VÅLD
Rörelse som kallas " doghunter " i Ryssland börjar växa och bli populärt. Döda djuret så blir du en hjälte. Döda djuret som sadist och bli populär. Många "människor" lämnar förgiftad mat på gatorna och i parkerna. På vintern sprids gift direkt med snön.Hundar säljs/används som sex slavar. Ingen kan skydda de hemlösa hundar från sadister som får njutning av våld.
DÖD
I Ryssland kan vem som helst beställa en "skytte". Du ringer bara till en viss organisation och efter ett tag kommer personalen och skjuter bort de hemlösa hundarna som stör dig. De dödas som hela familjer. Valpar som vuxna hundar. Även de hundar som genomgick sterilisering under det statliga programmet och släpptes ut i deras naturliga livsmiljö (gatan). Sådana hundar har stora gula taggar i öronen som inte kan missas.
Hur adoption fungerar
Du har valt en hund

Om du har valt en hund på vår webbplats eller på vår officiella Facebook-sida, tar du kontakt med oss per telefon , eller skriver till oss via e-post eller Facebook messenger. Du har också möjlighet att kommunicera på engelska med hundens kurator i Ryssland via Facebook messenger .
Beslut om adoption
Efter att adoptionsbeslutet godkänts av vår organisation och hundens kurator. Tecknas adoptionsavtal mellan föreningen och dig. Tillsammans kommer vi att besluta en lämplig leveranstid.

När din hund kommer till Sverige

Den utsedda dagen möter du din hund i hamnen i Nynäshamn, där vår organisations volontär kommer att vara närvarande.

DOKUMENT
Alla våra hundar har ett komplett paket med dokument för inträde i EU.

HÄLSA
Våra hundar är vaccinerade, steriliserade och har inga hälsoproblem eller beteendeproblem.
Vi samarbetar med ett försäkringsbolag och med jordbruksverket.
STÖD
Vi är alltid redo att hjälpa och stödja familjen i olika situationer (rådgivning, medicinering etc.)
Rabies ! Information till alla som är intresserade av att adoptera hundar från
denna organisation!
varför vi vill att hundar ska vaccineras mot rabies igen i Sverige
Under flera år har adoption och införsel av hundar från Ryssland via denna organisation gått relativt smärtfritt. Några polisanmälningar har det gjorts mot organisationen utav privatpersoner som misstänkte att detta rörde sig om smuggelhundar. Både tull och polis har vid flera tillfällen gått igenom alla papper och konstaterat att allt är enligt lagens krav och rekommendationer.
Det första problemet kom under 2019 då man misstänkte att en rysk valp som kommit via denna organisation skulle varit smittad utav rabies och på Jordbruksverkets begäran valde man att avliva denna valp mot de nya ägarnas vilja. Kroppen skickades på obduktion och man fann ingen rabies. Detta tog hårt på organisationen och uppsikt innan resan till Sverige skärptes ytterligare.
På en av leveranserna under sommaren 2020 gjordes det ett stickprov på ett antal hundar av den polska veterinären och man fann att två av hundarna hade något låga titelvärden (antikroppar mot rabiessjukdomen) även fast dessa var låga var det inom ramen för vad som lagen kräver och eftersom de uppfyllde kraven släpptes leveransen vidare mot Sverige.
Väl i Sverige valde Jordbruksverket att testa samtliga hundar från denna leverans och från andra leveranser. Det rörde sig om 30 hundar som skulle testas här i Sverige. Av dessa 30 hade 4 hundar låga värden precis som den polska noteringen men nu hade dessa 4 ännu lägre titelvärden så man beslutade på Jordbruksverkets sida att avliva dessa 4. Man valde att helt bortse ifrån provsvaren som den polska veterinären gjort och var ovilliga att ändra eller skjuta upp sitt beslut om avlivning.
Dessa 4 hundar hade mottagit samma vaccination som de resterande 26 men på grund av någon anledning var deras titelvärden lägre. Låga titelvärden kan grunda sig i många orsaker där hundens immunförsvar redan är ansträngt. Detta kan komma från stress, infektion någonstans i kroppen, förkylning eller dylikt. Det som har varit gemensamt för dessa 4 hundar är att det varit alla unga individer.
Jordbruksverket har varit allt annat än medgörliga i detta ärende så organisationen har tagit fram några riktlinjer som man bör överväga att följa.

  1. Då Jordbruksverket har valt att bortse ifrån det polska testresultatet och enbart kollat på sitt resultat och agerat därefter är det lite mening med att testa hundarnas titelvärden i Ryssland då detta medför en extra kostnad för de nya ägarna och är onödig eftersom Jordbruksverket inte har dessa i åtanke vid eventuell kontroll.

  1. Att ni som nya ägare vaccinerar om era hundar när ni har mottagit dem. Detta bara som ytterligare en säkerhetsåtgärdåtgärd. De kommer fortfarande att få sina 2 vaccinationer som den svenska lagen kräver, men att de vaccineras om när de har anlänt till Sverige. Detta för att inte riskera att fler hundar avlivas och den smärta och lidande detta medför för organisationen och deras nya familjer. En antikroppskoncentration på över 0,5 IU/ml anses ha ett fullvärdigt skydd ifall eran hund skulle exponeras för rabies i ett rabiesfritt land. Värden under 0,5 rekommenderar myndigheter att man bör ge en boosterdos. Den tredje vaccinationen kan ses som en sådan boosterdos. I verkligheten är den onödig men kan ses som nödvändigt att den ges av svensk veterinär så att man slipper misstro för ryskt vaccin och dess verkan.

  1. Organisationen har i samråd med en jurist tagit fram ett adoptionsavtal som skall vara juridiskt bindande för de som väljer att adoptera från denna ideella organisation.


Vid vidare frågor eller funderingar vänligen kontakta organisation eller
Katerina Silva Nieminen
eller skriv på email
jagvillleva.hund@gmail.com
Vi behöver hjälp!!
Tack för att ni är med oss!

Vi jobbar frivilligt och gratis, våran organisation är i behov av pengar för att köpa foder och finansera vaccinationer,kastrering/sterilisering samt veterinär kontroller och behandling av hundarna.

I Moskva finns kuratorer som jobbar med oss, de plockar upp hemlösa hundar från Moskvas gator och även från ägare som plågar och svälter sina hundar.

Den större delen av hundar kommer till oss från Yakutsk där hundarna antigen dör av kyla eller svält. I Yakutsk finns en enhet som samlar hemlösa hundar och sedan söver ned de inom 10 dagar om ingen tar sig an dem.

Vi brukar ta hundarna från denna enheten och transportera dem till Moskva, där dem får vård och specialträning, efter detta letar man efter familjer i Sverige.

Allt detta kostar pengar.

Vi jobbar och håller oss flytande pga frivilliga insamlingar/ gåvor och våra egna privata pengar som vi lägger ut till hundar.

Varje krona som ni kan skänka till hundarna är en chans till att förlänga deras liv. Snälla skriv era namn när ni skänker med meddelade "gåva till hund" org. Swish 123 268 88 28.

Även kommer vi bli glada av all hjälp i form av : Foder, kläder till hundar, lakan, filtar, sängar dvs allt som går att använda för att hålla hunden varm och mätt och en hund kan få användning av.

Ibland gör vi insamlingar om vi är behov av extra hjälpande händer för någon hund. Alla ekonomiska redovisningar går att begära och visas så klart.

Tack för era öppna ,varma hjärtan!!!
Hundar för adoption
här kan du se hundar som behöver en familj
Lyckohistorier
Här hittar du alla hundar som har blivit adopterade och flyttat till sitt nya hem (från år 2017).

Har du adopterat en hund?
Vi blir jätteglada för hälsningar från er!
Maila din hälsning, gärna med bilder, till din kontaktperson eller på:
jagvillleva.hund@gmail.com

Du kan läsa hälsningar från andra adopterade hundar i våran grupp:
"jag vill leva"
eller på hemsidan
Hundförening Jag villl leva adoption och omplacering.

Vi tackar alla som öppnade sitt hem och sitt hjärta för våra hundar !!!!
Maja

Camilla Olsson
Lusha
Anna Carlsson
Lisa
orkihea
Nala och Kaj
kora
Filippa Ahlcrona
Kola
Louise Sunneståhl
Milton
Jenny Darja Johansson
Toma
Erika Hagström
Shiva
Melina Nykamb
cora
Jennie Thelin
Vita
Maria Farina
Dodo
Bagira
Valdaj
persusa
Lisa
Rid
iris
Vilda
lira
Flokki
zimba
Nensy
noj
lotus
kajsa
Nisa
Michel
Lisa
Jorm
Baton Limpa
Tyson
Zia och Foxy
Zoya
Maks
Bred
Rej
lisa
Ace
Maja
Iris
Myra
Molly
Leah
Lusha
OLga
Glafira
Ellis
Nala
More products
Vad behöver en rescuehund?
En rescuehund från ett annat land är en hund som har varit med om oerhört mycket redan innan den kommer till dig. Det är därför viktigt att du har tänkt igenom beslutet att ta hand om just den här hunden både en och två gånger. Hunden ska inte behöva flytta runt, så det är viktigt att du kan ge hunden en lugn och trygg start och ett långt liv tillsammans med dig.
mer informattion
Made on
Tilda